Уставщик (ustavschik) wrote in ustav,
Уставщик
ustavschik
ustav

Category:

15 (28) декабря — память…

…свщмч. Илариона (Троицкого), архиеп. Верейского (†1929), а также празднование в честь Собора Таврических (Крымских) святых
Богослужебные тексты:
Тропарь, кондак и молитва священномученику Илариону
Тропарь, глас 4:
В
оине Христов Иларионе, / славо и похвало Церкве Русския, / пред гибнущим миром Христа исповедал еси, / кровьми твоими Церковь утвердися, / разум Божественный стяжал еси, / людем верным возглашаше: // без Церкве несть спасения.
Кондак, глас 6:
И
ларионе, священномучениче Христов, / служителей грядущаго антихриста не убоялся еси, / Христа мужески исповедал еси, / за Церковь Божию живот твой положи. / Красо новомученик российских, / Руси Святыя похвало, // ты Церкви нашея слава и утверждение.
Молитва
О
великий угодниче Божий и преславный чудотворче, святителю Иларионе! От дальних и ближних градов и весей сошедшеся, во еже на месте подвигов твоих помолитися и многоцелебныя мощи твоя облобызати, из глубины сердца взываем к тебе: жезлом благости, якоже пастырь добрый, упаси заблуждшыя овцы стада Христова, во дворы Господни сия всели, огради нас от соблазна, ересей и расколов, научи во странствии суших горняя мудрствовати: разсеянный ум наш просвети и на путь истины направи, охладевшее сердце согрей любовию ко ближнему и ревностию ко исполнению велений Божиих, грехом и нерадением ослабленную волю нашу оживотвори благодатию Духа Всесвятаго: да твоему пастырскому гласу последующе, сохраним в чистоте и правде души наша, и тако, Богу помогающу, Небеснаго Царствия достигнем, идеже купно с тобою воспрославим пречестное и великолепое имя Отца и Сына и Духа Святаго во веки веков. Аминь.
Великобденная служба святому (бумажное издание: Священномученик Иларион. Служба и житие. М.: Изд-во Сретенского монастыря, Ильинский скит, 2001. Стр. 3 – 33) пока не оцифрована.
Тропарь и кондак Таврическим святым
Тропарь, глас 1:
К
избранным угодникам всего Крыма притецем, яко ­благоуханному цветнику сада Иисусова, от гор Крымских и Вертоград Небесный вознесенным. Воспоим немерцающих светильников и бисер многоцветный, иже обретеся у гор Херсонеса и Сурожа, у подножия Мангупа и Медведь-горы, восхвалим подражателей Архангелом и небесных человеков, почтим преподобных и святителей и лик мучеников возвеличим велегласно глаголюще: слава прославльшему вы, слава Венчавшему вы, слава в бедах Предстателя нам вы показавшему.
Кондак, глас 1:
С
тезею горною и тернистою шествуя, юже возлюби наш Спаситель Христос и Его угодницы, в подвизе поста и молитвы в Крыму потрудишися — отцы пустынножители и матери боголюбивыя небесных врат достигоша. Научите нас горé имети сердца, да ­внидем и мы в радость вечную со всеми святыми.
Служба с акафистом Всем Крымским святым, составленная протоиереем Алексием Медведевым, пока не оцифрована.
Иные тропарь, кондак и акафист всем святым, в земли Тавричестей просиявшим (составлены протоиереем Георгием Севериным (г. Симферополь), в «Библиотеке православного христианина»)
Tags: Минея дополнительная
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments